Theater 'Lazarus?' Theater 'Lazarus?'

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting presenteert Lazarus?: een theatrale ontmoeting met de wereld van dak- en thuislozen. De voorstelling wordt tweemaal gespeeld: op donderdag 24 en vrijdag 25 februari 2011 in het Marcanticollege. Voor de voorstelling wordt een vrijwillige bijdrage na afloop gevraagd.

In de theatervoorstelling Lazarus? spelen voormalig daklozen hun eigen leven. Een leven van eenzaamheid, verlies en gemis. Maar ook over liefde en de moed om op te staan.

“Vaak loop ik zomaar ergens heen.
Zonder te weten waarom.
Dan drijf ik doelloos door de dagen.
Kan jij je dat voorstellen?”

Lazarus? is geïnspireerd op het leven zonder dak of thuis. Het is een leven dat zelden uitgangspunt is geweest van theater. Met deze keuze wordt een werkelijkheid op het toneel gebracht die reëel bestaat en tegelijkertijd vreemd is aan de reguliere werkelijkheid. Twee werkelijkheden komen met elkaar in aanraking. Deze aanraking roept aan beide zijden vragen op over het menselijk bestaan, en over de kracht en de kwetsbaarheid van mensen. Na afloop van de voorstelling is er een gesprek met de spelers.

Programma
19.30 uur – Inloop
20.00 uur – Aanvang voorstelling Lazarus
21.30 uur – Nagesprek met de spelers
22.00 uur – Einde


Tekst en regie: Laurens Umans
De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door RC Maagdenhuis, De Boom (katholieke parochie) en de Nassaukerk (protestantse kerk).


Waar:       Marcanticollege, Jan van Galenstraat 31, 1051 KM Amsterdam
Wanneer: donderdag 24 en vrijdag 25 februari 2011, 20.00 uur

terug