Viering voor kerk en buurt 30 januari 2011 Viering voor kerk en buurt 30 januari 2011

Wat bezielt je?
Op zondag 30 januari 2011 zijn er in en rond de Nassaukerk twee activiteiten onder het thema Wat bezielt je?: een experimentele buurtviering en een bezoek aan de Fatimaparochie. Ze sluiten in tijd op elkaar aan, maar deelname aan één van de beide activiteiten afzonderlijk is ook mogelijk.

Experimentele viering
Op zondagmorgen 30 januari is er om te beginnen een laagdrempelige viering voor kerk en buurt in de Nassaukerk. Inmiddels een beproefd recept. Maar elke aflevering is weer anders dan de vorige. Laat u verrassen door het experimentele en interactieve karakter van deze viering. We gaan op zoek naar wat ons bezielt in het leven van alledag. En daarvoor moeten we uit de banken en net als de kinderen actief aan de slag. Muzikale medewerking is er van de internationale muziekgroep Vital, een van de projecten van Kerk en Buurt Westerpark. Vital zal percussiemuziek spelen. Voorganger is wijkpastor Klaas Holwerda. Na de viering is er uiteraard koffie.

Nassaukerk, De Wittenkade 111, zondag 30 januari 2011, 10.00 uur. Voor meer informatie: telefoon 6844216 of nassaukerk@gmail.com.

Rondje om de kerk
Om kwart voor twaalf start vanaf de Nassaukerk een nieuw 'rondje om de kerk'. Ditmaal een korte wandeling naar de Fatima-parochie aan de Jacob Catskade, het thuis van alle Portugeestalige katholieken in Amsterdam en wijde omgeving. Op een eerder 'rondje om de kerk' werd al eens wat verteld over de plek en de geschiedenis van het gebouw. Nu lopen we er naar binnen om de 'bewoners' van dit huis beter te leren kennen en te weten te komen wat hen bezielt. Pastoor Jac. Hetsen zal daarover vertellen en onze vragen beantwoorden. Ook buurtbewoners die daar wel eens een kijkje binnen willen nemen zijn van harte welkom.

Start: Nassaukerk, De Wittenstraat 114, zondag 30 januari 2011, 11.45 uur. Voor meer informatie: telefoon 6844216 of nassaukerk@gmail.com.