Aswoensdag 2013 Aswoensdag 2013

 

De veertigdagentijd is vanouds een periode van voorbereiding op het feest van Pasen. Een tijd van inkeer (zelfonderzoek) en matiging (vasten). De weg van Jezus vraagt om navolging en daarbij gaat het om meer dan een eenmalige belofte met een paar woorden. Veel meer om een manier van in het leven staan. Groei in navolging komt niet tot stand zonder toewijding en oefening. Noem het spirituele vorming. De veertigdagentijd is bij uitstek een tijd om daaraan te werken en elkaar daarin bij te staan.

Om daaraan vorm te geven helpt het ook deze veertig dagen bewust te beginnen. Om dat begin te markeren kent de christelijke traditie Aswoensdag. Deze dag valt dit jaar op woensdag 13 februari. De viering van Aswoensdag in de vroege avond heeft een heel eigen kleur,

Deze viering  heeft een meditatief karakter. Het meest kenmerkende element ervan is het askruisje dat we ontvangen met de woorden: 'Mens ben je, stof van de aarde, wees gezegend!'. Een gebaar dat ons bepaalt bij onze kwetsbaarheid en ons tegelijk een belofte meegeeft. Een ontroerend moment. Wees welkom om dit mee te maken.


Waar                  : Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer            : woensdag 13 februari, 19.30 uur

terug